Wijnsteenzuur bakpoeder
Als werkzame bestanddelen van Tammi wijnsteenzuur bakpoeder worden kaliumtartraat en natriumbicarbonaat gebruikt. Kaliumtartraat is wijnsteenzuur en is ofschoon de naam anders doet vermoeden een natuurlijk product. Natriumbicarbonaat is niets anders dan de oude en vertrouwde baksoda. Beide producten worden gedragen door biologische maïszetmeel.
Gebruik: Meng 21 gram Tammi Wijnsteenzuurbakpoeder op 500 gram bloem in een recept waar zelfrijzend bakmeel moet worden gebruikt. Tammi biologische wijnsteenzuur bakpoeder zit in een glazen potje van 115 gram.
Ingrediënten: MaÏszetmeel*, Rijsmiddelen: Kaliumtartraten E336 (24,7%), Natriumbicarbonaat E500.
* Gecertificeerd biologisch.
Meer informatie over wijnsteenzuur bakpoeder vindt u onder andere op:
http://zijeetook.com/2017/02/03/wijnsteenbakpoeder-verschil-baking-soda/
Voedingswaarde per / Nutritional Values per | 100 g |
Energie / Energy | 1004 kJ / 233 kcal |
Vetten / Total Fat | 0 g |
waarvan verzadigd / of which saturated | 0 g |
Koolhydraten / Carbohydrates | 44 g |
waarvan suikers / of which sugars | 0 g |
Eiwitten / Protein | 0 g |
Voedingsvezels / Dietary Fibres | 0 g |
Zout / Salt | 17,51 g |